Ski og mosjon

Alt kler den smukke – også på fjellet

Mote er i stadig utvikling og endring, og det gjelder også mote i alpinbakkene. Fargerike skidresser er stadig det vanligste elementet i bakkene, men med en festkultur som lokker flere an alpinbomser til fjellet, så er variasjonen større enn noen gang. Det er ikke uvanlig å se en dame i jeans midt i en gjeng med fullt skiantrekk midt i åpningstiden. Afterski er viktigere for mange enn nysnø og løypefarger.

Perfekte klær til afterski

For de motebevisste er det lett å finne seg de perfekte klærne til alle anledninger – også til afterski. Om det er siste vintermote eller tradisjonelle jeans dame eller herre, så kan NA-KD tilby det meste av det beste. Og selv om temperaturene kan være blå og kalde på utsiden, vil det sjelden være noen som fryser i et tettpakket diskotek fullt av yrende liv. Hva du har på deg kan si mye om hvem du er, men det viktigste er at du selv trives i det du har på deg.

Kleskode er ikke nødvendigvis det første man tenker på når det skal nytes noe godt i glasset etter en lang dag i bakken. De fleste sklir greit ned til nærmeste serveringssted, parkerer skiene og stabber inn med en gange kun alpinstøvler kan gi. Skidressen skrelles av og avdekker gamle ullgensere og godt brukt superundertøy. Slik var det før, i det minste. I dag er [jeans på damer] og menn, stilige topper og moteriktige jakker mer vanlig enn de slitte plaggene. Bevisstheten på hvordan man ønsker å se ut i alpinsentrene har absolutt endret seg, selv om det ikke nødvendigvis er så mange menn eller damer med jeans i bakkene helt enda.

Flere av de større, og noen mindre alpinsentre markedsfører seg oftere enn før som partydestinasjoner. Kombinasjonen av fantastisk, norsk vinternatur, skiglede og fest fenger langt utenfor landegrensene. Det fører også med seg mye utenlandsk inspirasjon i forhold til motebildet for de aller fleste som deltar i festlighetene. Damer i jeans i alle farger og fasonger, glitrende topper og diskosminke er for mange det de knytter til alpinturene. Ikke lenger står selve skiopplevelsen i sentrum, men fest og moro – og forholdsvis tunge morgener. Ja, ski, snø og sol drar fortsatt tusenvis av mennesker til norske alpinsentre, men konserter, fest og muligheten til å skinne i nye klær har blitt vel så viktig for mange.