Ski og mosjon

Gå på ski med riktige klær

Når snøen endelig faller ned, spenner nordmenn på seg ski på beina som det var det eneste vi ventet på å få gjøre hele året. Vi elsker å gå på skitur – selv om det kanskje bare er i hagen med de nyeste familiemedlemmene. Men hvordan kler man seg egentlig for å dra på en lengre skitur for å holde varmen?

Det er alltid best å ha ull mot kroppen, slik at du holder deg varm og god under hele turen. I tillegg er ull svettetransporterende, noe som betyr at du ikke vil føle deg våt selv om du øker tempoet. En annen grunn til at ull er perfekt, er av miljøbevisste årsaker: ull er nedbrytbart da det er et naturlig fiber.

  • Midterste lag er smak og behag

Ofte kan det være lurt å velge treningstøy som tights og en genser som midterste lag, avhengig av hvor kaldt det er ute. Da treningstøy ofte ikke er miljøvennlig å lage, da komposisjonen er av plast, er det lurt å velge noen som har miljø i fokus og benytter seg av resirkulert plast. Gjenbruk er nøkkelen til en mer bærekraftig fremtid.

  • Tekniske skiklær

Skitøy av høy kvalitet holder en hel livstid dersom man tar vare på dem, så gjerne invester en god slump i å få riktig skitøy med deg ut. Ofte er prislappen litt høy, men det er absolutt verdt å finne noen klær som kan brukes igjen og igjen uten å måtte bytte hver sesong. Det er selvfølgelig også snillere for miljøet, og vi skal jo tross alt ut å nyte naturen: så da er det viktig å også ha litt omtanke for den når man skal velge klær.

Tre lag med klær skal holde deg god og varm fra innerst til ytterst. Med trelagsprinsippet kan både barn og voksne kose seg ute i snøen på vinterstid, uten å måtte kjenne kuldegradene man er omgitt av. Derimot bør man alltid sjekke hva slags klær man investerer i og har på seg. Dette er ikke bare for å være trendy, men for å ivareta planeten vår – et smart valg du tar for at du kan fortsette å nyte naturen på vinteren, hele livet ut.