Ski og mosjon

Randonee-ski: Tips til nybegynneren

Når vinteren igjen nærmer seg, begynner mange å drømme om et hvittkledd landskap med ski på beina. Flere og flere har begynt å bruke Randonee-ski når de skal ut på fjellskitur.

Disse skiene er en miks av slalåm- og fjellski med stålkanter. Fronten er gjerne en del bredere, mens de er litt smalere på midten. Dette gjør at skiene glir lettere på snøen og de blir enklere å svinge med.

I tillegg er randonee-ski smørefrie. Du har på skifeller når du går på underlag som enten er bratt eller flatt. Skiene skal være langt kortere enn fjellski. Randonee-ski skal faktisk ikke rekke deg lenger enn til nesetippen. Den korte lengden gjør det enklere å manøvrere skiene.

Få finansiering til å kjøpe randonee-ski nå

Hvis du ønsker deg randonee-ski, kan det være lurt å kjøpe dem utenom sesong. Ofte kan man finne noen gode kupp. Hvis du finner et par du ønsker deg, men ikke har penger akkurat nå, er et smslån en god mulighet.

Et smslån kan sees på som et lite forbrukslån, perfekt når du trenger raske penger. Det er derimot viktig å huske at denne typen lån har høye renter, så det bør betales tilbake så snart du har muligheten til det.

Hvis du klarer det, er et smslån en ypperlig løsning når man finner drømmeskiene til en god pris, men ikke har nok penger der og da. Disse lånene har rask behandlingstid og du får pengene på konto raskt og enkelt.

Hvorfor investere i randonee-utstyr

Mange tenker at det er unødvendig å bruke penger på randonee-utstyr. Det er derimot flere fordeler du bør tenke over. Blant annet kan disse skiene brukes både som slalåm- og fjellski. Da trenger du altså ikke to par ski, og sparer allerede her en del penger.

Terrenget er ingen hindring

Med randonee-ski klatrer du oppover så lett som bare det. Du trenger ikke lenger å være avhengig av skiheis og kommer til å bli supersprek.

I tillegg vil du klare å ta deg frem i terrenget på en mye enklere måte, og kan besøke hytter som ligger litt utenfor allfarvei. Dette er hytter som gjerne er langt billigere å leie.

Med randonee-ski på beina vil du få en ekstrem frihetsfølelse og mestringsfølelse.

Hvis du fortsatt er usikker på om randonee-ski er noe du vil like, er det fullt mulig å leie et par før du kjøper. Da kan du teste ut disse fantastiske skiene, som vi er sikre på at du kommer til å digge.