Utstyret er viktig

Noen enkle regler for skismøring

Mange en skitur er blitt ødelagt fordi man ikke har smurt skiene sine riktig. Det med å smøre ski kan være litt av en kunst, men de aller fleste kan lære seg de mest grunnleggende reglene på temmelig kort tid.

Den første utfordringen består i å finne ut hvilken skismøring som passer best for det føret som gjelder akkurat nå. Siden det finnes et veldig stort utvalg når det gjelder smøring er det lett å gå seg vill i jungelen. De fleste klarer seg imidlertid med å vite at blått bruker man når det er kaldt og at rødt/lilla brukes når det er omtrent null grader og at universalklister er det beste når det er plussgrader og snøen er blitt grovkornet slik den gjerne blir mot slutten av sesongen.

Å ta seg god tid når man smører skiene er også viktig. Ski bør nemlig smøres med mange og tynne lag med smøring. Da sitter den lengst. Man behøver forresten ikke smøre hele skien. Normalt rekker det med å legge på fra hælen og en 50 – 60 cm fremover. Videre er det viktig å rense skiene med jevne mellomrom. Til det trenger man bare papir og rensespray så det er ingen grunn til å slurve på den fronten.